SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Botkyrka-Rönninge Simsällskap
Välkommen till vår hemsida

Grattis Lollobelle!
2024-05-18 12:30

Vår tränare Lollobelle tilldelas stipendiet Årets ledare 2024 av Botkyrka kommun. Priset delas ut till en person inom föreningslivet som har utmärkt sig som ledare genom sin förmåga att leda, inspirera och motivera andra, både genom motgångar och framgångar. 

 

Motiveringen till Botkyrkas ledare 2024 lyder: 

Trots att Lollobelle Renlund Nordström är mycket blyg som person så har hon utmärkt sig som ledare genom sin förmåga att leda, inspirera och motivera andra, både genom motgångar och framgångar. Små barn som bara börjar lära sig simma känner sig trygga och uppmuntrade med henne. Hon är inte bara bästa ledare utan värdens snällaste och mest positiva människa, alltid med ett leende på läpparna.

 

Vi är glada att du är tränare i BRSS Lollobelle! Stort grattis!

 

Läs mer om stipendiet:  https://www.botkyrka.se/nyhetsarkiv/nyhetsarkiv/2024-05-17-har-ar-botkyrkas-idrotts--och-kulturstipendier-2024

 

Examenssim på söndag!
2024-05-17 21:27

På söndag är det dags för Examenssim och vi hälsar alla simmare med familjer välkomna till Storvretsbadet! Följande tider gäller:

 • Klockan 15.50 Samling för simmarna hos sin tränare
 • Klockan 16:00 – 16.30 Insim (uppvärmning) inför tävlingen
 • Klockan 16.45 Tävlingsstart
 • Cirka klockan 18:00 Prisutdelning och avslut

Ta kontakt med respektive tränare vid frågor!

 

Vi vill också tacka ICA Maxi Botkyrka som kommer sponsra oss med fika! 

Välkommen till Examenssim 19 maj
2024-04-23 20:31

Botkyrka-Rönninge Simsällskap har glädjen att bjuda in till Examenssim söndagen den 19 maj 2024 i Storvretsbadet. 

 

Examenssim är en intern simtävling där alla simmare från hela klubbens träningsverksamhet kan delta. Ett perfekt tillfälle att prova på hur en tävling går till och även att se och inspireras av klubbens äldre simmare. Alla simmare som deltar i tävlingen får en medalj. Medaljen delas ut i slutet av tävlingen. 

 

BRSS bjuder på fika till självkostnadspris på tävlingen.

 

Grenordning för tävlingen:

 1. 100 Valfritt simsätt
 2. 25 Frisim (crawl)
 3. 50 Fjärilsim
 4. 50 Ryggsim
 5. 50 Frisimsben (med platta)
 6. 50 Frisim (Master, vuxencrawl, föräldrar, gamla simmare)
 7. 25 Valfritt simsätt
 8. 50 Bröstsim
 9. 50 frisim

Anmäl till din tränare om du vill vara med på tävlingen och vad du vill simma (maximalt tre grenar per simmare). Gör din anmälan senast tisdagen den 14/5.

 

Gren nummer 6 är för vuxna, till exempel de som simmar i vuxencrawl, är föräldrar eller gamla simmare. Ta gärna chansen att testa! Till gren nummer 6 är det möjligt att anmäla sig på plats.

 

Tider för Examenssim:

 • Klockan 15.50 Samling för simmarna hos sin tränare
 • Klockan 16:00 – 16.30 Insim (uppvärmning) inför tävlingen
 • Klockan 16.45 Tävlingsstart
 • Cirka klockan 18:00 Prisutdelning och avslut

 

För att kunna genomföra Examensim önskar vi hjälp av vuxna med följande uppgifter:

Fikabord

Minst 3 personer som tillsammans på tiden för Examenssim plockar fram bord, dukar upp fikabröd och drycker (inhandlingen sker av styrelsen), delar ut fika och städar undan efter avslut.

Simtävling

7 personer som kan hjälpa till och ta tid, minst 4 (gärna 7) personer som kan stå vid vändningssidan och hjälpa till vid målgång på 25-metersloppen. Vi går igenom innan tävlingen börjar när man ska trycka på knapparna.

Övrigt stöd som behövs

För genomförandet vill vi också ha hjälp att ställa fram bänkar och stolar samt dra i linor och sätta i tidtagningsplattor. Dessa saker ska även plockas undan efter tävlingen. Dessutom behövs hjälp att se till att slänga skräp och sådant som kan pantas på rätt plats.

 

 

Givetvis går det att kombinera att hjälpa till med att titta på era barn när de simmar.

 

Har du några frågor så hör av dig till kansliet via e-post info@brss.nu

Storvretsbadet ska renoveras
2024-04-21 18:00

Även denna sommar ska Storvretsbadet renoveras och stänger därför den 27 maj. Till exempel ska reningsverket i badhuset renoveras vilket medför att vi i BRSS inte kan räkna med att simma under badets stängning. Enligt den information vi fått planerar kommunen att öppna Storvretsbadet i oktober.

 

Vad händer då med vår verksamhet?

I augusti och september kommer vi att få möjlighet att träna tillsammans med Södertälje Simsällskap i Sydpoolen. Hur vi organiserar träningen och vilka tider som blir aktuella vet vi inte ännu. Vi planerar för att simmarna i crawl, medley, C-, B- och A-gruppen ska kunna träna från skolstart. 

 

Plask & Lek, Pingvinen och Fisken samt vuxencrawl planerar vi att starta så snart Storvretsbadet öppnar igen, förhoppningsvis i början av oktober.  

 

De mindre grupperna kommer ha avslutning i samband med att Storvretsbadet stänger.  De äldre grupperna kommer träna några veckor till men vi vet i dagsläget inte var. Tränarna kommer meddela vad som gäller för respektive grupp.  

 

Information om höstterminen kommer så snart vi kan ge något besked. I samband med skolavslutningarna kommer vi att skicka ut en lägesrapport och berätta vad vi vet då.

 

Har du frågor kontakta Linda, ordförande, via ordforande@brss.nu

 

Hälsningar Styrelsen

Nu kan man beställa klubbkläder igen!
2024-03-19 21:35

Vår leverantör av klubbkläder, Klubbtryck, är igång igen med en ny klädleverantör. Utbudet hittar ni på https://www.klubbtryck.se/brss/ eller via länk på startsidan. 

 

 

Badmössor finns att köpa direkt i badet för 120 kr, be er tränare om hjälp!

Inbjudan till årsmöte 2024
2024-02-18 17:20

Tisdag 26 mars klockan 19.00 håller Botkyrka-Rönninge Simsällskap årsmöte. Vi kommer berätta om året som gått och året som kommer. Vi kommer även att välja ordförande, ledamöter och suppleanter till styrelsen samt revisorer och valberedning. Ta chansen att träffa styrelsen och andra medlemmar och ta del av information om vad som är på gång i föreningen. Vi bjuder de som kommer på fika!

 

Agenda och andra handlingar finns att läsa i dokumentarkivet under mappen "Årsmöte 2024".  

 

Har du möjlighet att bidra till föreningens verksamhet genom att ta på dig någon roll i styrelsen så hör gärna av dig till Linda, ordförande, via e-post eller telefon. Alla krafter behövs för att vi ska få en förening som kan ge vattenvana och främja simkunnighet!

 

Välkomna på årsmöte!

Nyheter från våra grupper
Crawl 1 & 2 & 3, 27/03 10:21 
C-gruppen , 27/03 10:11 
C-gruppen , 06/01 14:06 
Medley 1 & 2, 07/10 22:08 
B-gruppen , 03/10 22:14 
 
Våra sponsorer & Samarbetspartners
Facebook