SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Botkyrka-Rönninge Simsällskap
Välkommen till vår hemsida

LUCIASIM 2022 - vad hjälper du till med?
2022-11-06 17:00

Söndag 11 december är det dags för årets Luciasim. Som traditionen bjuder så inleder vi med luciatåg och fackelsim och därefter genomför vi simtävlingen. Det är nu flera år sedan vi kunde genomföra Luciasim så vi ser mycket fram emot det. Det är verkligen en stämningsfull stund och en rolig avslutning på terminen där simmarna får visa upp sina färdigheter.

 

I luciafirandet är alla simmare välkomna, från Plask & Lek till A-gruppen, medan tävlingen vänder sig till simmare från crawl-grupperna upp till A-gruppen.

 

Vi kommer bjuda på fika och sälja lotter. Det kommer även finnas möjlighet att köpa lotter till Bingolottos uppesittarkväll den 23 december.

 

Nytt för i år är att vår leverantör av klubbkläder, Klubbtryck, kommer finnas på plats så det blir möjligt att prova storlekar och beställa klubbkläder. Vi kommer också ordna möjlighet till second-hand-försäljning av simutrustning och klubbkläder. Så ta fram de simgrejor som du vill sälja och ta med och till Luciasim.

 

För att genomföra Luciasim behöver vi hjälp av simmarnas vuxna!

Köp bingolotter till uppesittarkvällen den 23 december
2022-11-02 18:41

A-gruppen samlar pengar till ett träningsläger. Målsättningen är att kunna åka utomlands under våren 2023. För att möjliggöra detta säljer simmarna Bingolotter till uppesittarkvällen den 23 december 2022. Tidigare har de sålt strumpor, kakor och bidragit till ett renare Botkyrka genom Städa Sverige-kampanjer. 

 

Stötta gärna simmarna genom att köpa en eller flera bingolotter till årets uppesittarkväll. De säljer både enkellotter (100 kr/styck) och dubbellotter (200 kr/styck). 

 

Du kan köpa genom att prata med någon av simmarna i simhallen eller på Luciasim den 11 december eller genom att använda beställningsformuläret i länken nedan. 

 

Beställningsformulär för Bingolotter till uppesittarkvällen den 23 december!

Träningsläger i Gimo 28-30 oktober 2022
2022-11-01 19:00

Fler bilder (+5) >>
Bilder från träningsläger i Gimo oktober 2022.

Fredagen den 28 oktober åkte 18 simmare från A-, B-, C- och D-gruppen tillsammans med två tränare och tre ledare till Gimo för träningsläger. När vi kom fram åt vi middag, installerade oss på vandrarhemmet och genomförde det första träningspasset. På lördagen sken solen i kapp med simmarna och Gimo visade sig från sin bästa sida. Efter frukost genomfördes ett lekfullt utomhuspass innan det var dags för simträning, lunch och vila. Ytterligare ett simpass genomfördes på lördagen innan middag och kvällsaktivitet.

 

Kvällsaktiviteten var att karva pumpor. Simmarna och tränarna var indelade i grupper och fick varsin pumpa att karva ur och designa. Alla pumpor blev fina, speciellt med belysning inuti.

 

På söndagen steg vi upp väldigt tidigt, tur att klockan ställts om till vintertid! Vi åt frukost och simmade det fjärde och sista simpasset för helgen. I slutet av passet simmades några lagkapper med roliga teman och dessutom kunde simmarna passa på att använda trampolinen och hoppa från den. Efter simningen var det dags att packa ihop och äta lunch innan bussen tog oss tillbaka till Tumba.

 

Det blev en rolig helg med mycket simning och glada stunder. Ett härligt gäng simmare som kämpade på hela helgen! Simmarna själva sa att det som var bra och roligt med lägret var att vara med och sova med kompisar, att maten var bra, att det var kul att simma och att det varit lagom mycket träning.

 

Vi tackar RF-SISU för att vi fick använda återstartsstöd från dem till lägret! Det gjorde det möjligt för oss att skapa en gemenskap mellan grupper och simmare som är svårt att skapa i vardagen på hemmaplan. Genom träningslägret skapade vi också fina minnen som gör att vi orkar kämpa vidare med träningen.

 

DM i kortbana 2022
2022-10-25 20:00

Helgen 22-23 oktober simmades distriktsmästerskap, DM, i kortbana i Sydpoolen, Södertälje. För att simma DM måste man klara vissa uppsatta kvaltider som motsvarar 500 FINA-poäng. FINA-poängen utgår från världsrekordet i respektive gren som motsvarar 1000 FINA-poäng. För den som är intresserad av att läs mer om FINA-poäng titta på FINA:s hemsida.

 

Jonathan Olsson Stridh, Jonathan Essien och Ida Nygren var de simmare som representerade BRSS på DM. Ida simmade 50 frisim och satte nytt personligt rekord med tiden 29,13. Jonathan Essien simmade 50 fjärilsim och gick i mål på en tid strax över det personliga rekordet. Jonathan Olsson Stridh simmade 5 grenar: 50 och 100 bröstsim, 50 och 100 frisim samt 100 medley. Väl genomförda simningar med tider strax över de personliga rekorden. Killarna fortsätter nu träningen mot SUM-SIM region som genomförs i mitten av november med målsättningen att gå vidare till riksfinal i början av december. 

Head to Head
2022-10-09 22:12
Jonathan, Jonathan och Bulut.

I helgen var nio simmare från A-, B- och C-gruppen på tävling i Eriksdalsbadet. Det var Head to Head som Polisens simförening ordnade. Totalt gjorde simmarna 30 starter samt 9 finalsimningar. Hela 24 personliga rekord slogs under helgen! 

 

De nio finalsimningarna stod Jonathan Olsson Stridh, Jonathan Essien och Bulut Chalashkan för. Olsson tog silver på 50 frisim och 50 bröstsim, brons på 100 bröstsim och en fjärde plats på 100 frisim. Essien tog brons på 50 och 100 fjärilsim samt en åttonde plats på 50 frisim. Bulut simmade in som femma på 50 bröstsim och sjua på 100 bröstsim. 

 

Jonathan Olsson Stridh slog dessutom sitt eget klubbrekord på 50 bröstsim med tiden 29.98 vilket också innebar att han kvalade till junior-SM. Klubbrekord blev det också på 100 bröstsim med tiden 1:06.56. Även där var det Jonathan själv som hade det tidigare rekordet. 

 

Mycket fina simningar i dagarna två, stort grattis alla simmare! 

Flip knatte cup
2022-10-08 13:05

Lördagen den 1 oktober var åtta simmare från C- och D-gruppen i Södertälje och simmade Flip knatte cup. För några av simmarna var det första externa simtävlingen, så lite extra spännande och roligt! Roligt också att simmarna provade på grenar som de tidigare inte simmat. Totalt blev det nio personliga rekord och sju tider på grenar som de inte simmat tidigare. 

 

Vi hade också två lagkappslag. I laget som simmade 4 x 50 medley simmade Daniella, Emilia, Maja och Astrid och i laget som simmade 4 x 50 frisim simmade Daniella, Heidi, Maja och Astrid. 

 

Medaljer delades ut till de som klarade Svenska Simförbundets utmanaren tider i respektive gren.  Emilia klarade två bronstider, grattis! 

 

Grattis alla simmare till en väl genomförd simning!

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Våra sponsorer & Samarbetspartners
Facebook