SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Botkyrka-Rönninge Simsällskap
Välkommen till vår hemsida

Nu är det dags för höstterminen 2023!
2023-08-11 22:30

Hoppas ni alla haft en avkopplande och fin sommar och kunnat ladda för en ny hösttermin. Som ni vet pågår renovering av Fittjabadet och Storvretsbadet. Fittjabadet är stängt till någon gång under hösten 2024 och Storvretsbadet räknar kommunen med att öppna för allmänheten i början av oktober i år (2023).

 

Vi har möjlighet att starta upp viss träningsverksamhet redan nu, även medan renoveringen av Storvretsbadet pågår, vilket är väldigt positivt. Det som begränsar oss är att endast simmare och tränare/ledare får vistas i badhuset. Inga föräldrar eller andra medföljande (vuxna eller syskon) får vara i badhuset under träningen. 

 

Under de kommande två veckorna startar vi upp med de äldsta grupperna. 

  • Vecka 33, från och med 14 augusti, kommer A- och B-gruppen att starta.
  • Vecka 34, från och med 21 augusti, kommer C-gruppen (tidigare D-gruppen), medley-grupperna och vuxencrawl att starta.

 

Preliminärt startar Crawl-grupperna i samband med att Storvretsbadet öppnar för allmänheten men vi återkommer med besked inom kort. 

 

Fisken, Pingvinen samt Plask & Lek kommer starta i samband med att Storvretsbadet öppnar för allmänheten, det vill säga i början av oktober. Målsättningen för dessa grupper är att vi kör 8 gånger under höstterminen. 

 

Alla simmare som deltagit i vårterminens grupper kommer att erbjudas plats i höstens verksamhet. Det innebär att när det är dags för er grupp att starta så kommer ni få en kallelse till den grupp som er tränare rekommenderat att simmaren fortsätter i. Kallelserna till grupperna som startar vecka 33 och 34 kommer skickas ut inom kort. Information från respektive tränare kommer också att skickas ut i anslutning till att kallelserna går ut. 

 

Vi kommer fortlöpande informera om uppstarterna, vilka träningstider som är aktuella för respektive grupp, vilka tränare som leder grupperna med mera. Håll utkik här på hemsidan och i er mailbox efter mer information. 

 

Välkomna tillbaka! 

Vansbrosimningen 2023
2023-07-10 09:54

Vansbrosimningen med alla sina olika lopp och sträckor har gått av stapeln. Vi har fått lite bilder från Samuel Flodén, Nora Jansson och Jakob Flodén  när de simmade ungdomssimmet, 1 kilometer motströms i Västerdalälven.  Fina insatser och Jakob fick kliva upp på prispallen för att ta emot tredje pris i sin åldersklass. Stort grattis och väl kämpat!

  • Samuel simmade på 15.50 och slutade därmed 4:a i pojkar 13-14 och på plats 11 av 22 i hela ungdomssimmet
  • Nora simmade på 27.32 vilket gav en femte plats i flickor 13-14 och plats 20 i hela ungdomssimmet
  • Jakob simmade på 33.24 vilket gav en tredje plats i pojkar 10-12 och plats 22 i hela ungdomssimmet
Övriga BRSS:are som var i farten var Jeanette Jansson, Therese Flodén, Marcus Hedlund och Simon Blom.
SM-veckan i Umeå
2023-07-02 18:40

Ute-SM i simning avgjordes i år inomhus i Umeås simhall Navet. Tävlingen var en del av SM-veckan där även sporter som kanotpolo, klättring, cykel, triathlon med fler hade sina svenska mästerskap. I simningen så avgörs junior- och senior-SM samtidigt. Juniormästare utses under försökspassen på förmiddagarna och seniormästare utses vid finalpassen på eftermiddagarna.

 

BRSS representerades av Bulut Chalashkan och Jonathan Essien. Båda två gjorde debut i SM på denna nivå, Jonathan har tidigare simmat ungdomsmästerskap (SUM-SIM). Bulut simmade 200 meter bröstsim och Jonathan 50 meter fjärilsim. Jonathan simmade i mål 23 hundradelar över sitt personliga rekord och Bulut var lite längre ifrån sitt pers. Utifrån sina förutsättningar så var det "godkända" resultat, även om de nog själva velat simma lite snabbare. Tävlingarna gav lärdomar och insikter att ta med sig för fortsatt träning och kommande tävlingar. 

 

Nu väntar ett välförtjänt sommarlov från träningen så ses vi alla i höst igen! 

 

Välkommen till Examenssim 4 juni
2023-05-25 21:42

Botkyrka-Rönninge Simsällskap har glädjen att bjuda in till Examenssim söndagen den 4 juni 2023 i Storvretsbadet. 

 

Examenssim är en intern simtävling där alla simmare från hela klubbens träningsverksamhet kan delta. Ett perfekt tillfälle att prova på hur en tävling går till och även att se och inspireras av klubbens äldre simmare. Alla simmare som deltar i tävlingen får en medalj. Medaljen delas ut i slutet av tävlingen. Vi bjuder på fika.

Filbyter Cup 19-21 maj 2023
2023-05-23 10:00

Filbyter Cup 2023 gick av stapeln i Linköping under Kristi Himmelsfärdshelgen. Vädret visade sig från sin bästa sida och solen sken över utomhusanläggningen och alla deltagare. 

 

10 simmare från BRSS var på plats tillsammans med två tränare. 50 individuella starter och 3 lagkapper simmades med goda resultat. 12 personliga rekord, 4 nya tider (första gången distansen simmats i långbana) och 6 medaljer tog simmarna. 

 

Brons: Ida N på 50 fjäril, Bulut på 50 bröstsim, Jonathan E på 100 fjäril

Silver: Jonathan OS på 50 frisim

Guld: Jonathan OS på 50 bröstsim och 100 bröstsim

 

Bra jobbat!

 

PS. Vill ni se fler bilder från tävlingen, sök upp BRSS på instagram (botkyrkaronningess) 

Neptuniaden 12-14 maj 2023
2023-05-23 09:32

Helgen 12-14 maj hade BRSS en trupp simmare i Eriksdalsbadets 50-metersbassäng som simmade Neptuniaden. För många simmare i B/C och D-gruppen var det första gången man tävlade på vissa distanser i 50-metersbana. Många fina resultat och nya erfarenheter. 

 

Totalt gjorde BRSS 83 starter och det resulterade i 32 personliga rekord och 32 första tider i långbana. Bra jobbat! 

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
 
Våra sponsorer & Samarbetspartners
Facebook