SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Botkyrka-Rönninge Simsällskap
Välkommen till vår hemsida

Vansbrosimningarna 2024
2024-07-09 15:34

Vansbrosimningarna gick av stapeln första veckan i juli. Familjerna Jansson och Flodén var på plats och gjorde fina simningar! 

 

I ungdomssimmet (1000 meter) deltog Samuel, Jakob och Nora. Samuel kom på andra plats bland killar 15-16 år vilket också var en total sjätte plats med tiden 14:12.9. Jakob simmade med tiden 20:25.5 in på plats 30 och Nora simmade på 24:08.8 vilket gav plats 38.  

 

Samuel simmade också Vansbrosimningen (3000 meter) för första gången. Tiden blev 45:47.6 vilket var fjärde plats bland killar 15-16 år och total placering blev 169. Totalt simmade cirka 4300 simmare loppet.  

 

I Tjejsimmet (1000 meter) deltog Therese och Jeanette. De simmade på 19:24.2 respektive 21:11.7 vilket gav placeringarna 43 och 60 av 957 deltagare. 

 

Grattis till fina prestationer! 

 

 

A, B, C-gruppen (under Storvretsbadets renovering)
Terminsstart för A-, B- och C-gruppen HT 2024
2024-07-08 08:00, A, B, C-gruppen (under Storvretsbadets renovering)

Välkomna till höstterminen 2024. Simträningarna drag igång från och med den 29/7.

 

Som vi tidigare har informerat om är Storvretsbadet stängt på grund av renoveringar fram till och med september månad. Därför kommer simträningarna för A-, B- och C-gruppen att hållas tillfälligt i Södertälje (Sydpoolen) och Solna simhall under juli, augusti och september.

 

Likt sommarträningarna blir A-, B- och C-gruppen en gemensam grupp i Sportadmin. Vi ber er svara i Sportadmin på om ni kommer delta på en träning eller inte.

 

Simmare i C-gruppen behöver inte närvara på samtliga träningstillfällen som erbjuds. När träningen startar för terminen bestämmer ni (simmare och vårdnadshavare) tillsammans med tränarna vilka dagar som ska gälla för dig.

 

I samband med detta mail skickar vi ut avisering med faktura för höstterminen 2024. 

 

Vill du avstå de tillfälliga träningarna i Södertälje och Solna ber vi att ni meddelar detta genom att klicka på texten/länken i aviseringsmailet ”Jag önskar att avstå de tillfälliga träningarna i Södertälje och Solna tills träningarna återupptas i Storvretsbadet (prel i oktober).”.

 

De simmare som väljer att avstå de tillfälliga träningarna kommer att bli kallade igen när ordinarie träningar sätter i gång i Storvreten. Ingen förlorar sin plats genom att avstå de tillfälliga träningstiderna.

 

Samtliga träningstider för juli, augusti och september hittar ni i Sportadmin

 

Vid frågor eller funderingar ta kontakt med din tränare eller kansliet.

 

Vi önskar er alla en trevlig sommar!

Information om höstterminen 2024
2024-06-14 07:15

Som ni vet pågår det renoveringsarbeten i Storvretsbadet. Man kan följa ”Badhusen i Botkyrka” på Facebook och Instagram (badhusenibotkyrka) för att se hur renoveringsarbetena fortskrider. Planen är att Storvretsbadet ska öppna i oktober och att vi då kan startar upp all vår verksamhet igen.

 

Under tiden fram till oktober kommer vi bedriva simträning för de simmare som under vårterminen varit aktiva i BRSS och som simmat i eller rekommenderats att simma i A-, B-, C-grupperna samt crawl- och medley-grupperna under höstterminen.  Träningen kommer ske i Sydpoolen i Södertälje. Detta är möjligt genom att Södertälje Simsällskap ställer upp och hjälper oss och delar med sig av sina träningstider. Vi är väldigt glada för det och riktar ett stort tack till dem!

 

De simmare som simmat under vårterminen och rekommenderats för Plask & Lek, Pingvinen, Fisken och vuxencrawl kommer få fortsätta sin simning i oktober när vi är tillbaka i Storvretsbadet.

 

I oktober planerar vi också för att kunna ta emot nya simmare i våra grupper. Hur många nya simmare vi kommer kunna ta emot beror på hur många simmare vi har i grupperna och hur många platser vi kan erbjuda utifrån tillgängliga träningstider och tränare. 

 

Träning i augusti och september

A-, B-, C-grupperna

 • Augusti – vecka 31, 32, 33 preliminärt i Solna, schema meddelas när det är beslutat.
 • Augusti och september – vecka 34 till och med vecka 39 träning i Södertälje, Sydpoolen. De tider vi har är måndag, tisdag, onsdag klockan 18.30-20.00, fredag 17.00-18.30 samt lördag 8.00-10.00. Vilka pass och hur många pass per vecka respektive simmare ska träna återkommer vi till inför höstterminens start, den planeringen är inte gjord ännu. Landträning kommer tillkomma, mer information om det kommer också inför terminsstart.

Medley och crawl

 • Sommarlov till och med vecka 33.
 • Augusti och september – vecka 34 till och med vecka 39 träning i Södertälje, Sydpoolen. De tider vi har är fredag 18.30-19.30 samt söndag 18.00-19.00. Vi planerar även för ett pass per vecka med landträning i närheten av Storvretsbadet för medley och crawl, mer information om det kommer inför terminsstart.

Inför respektive grupps terminsstart kommer inbjudningar/kallelser skickas ut till alla simmare som varit aktiva tillsammans med information om träningen och vilka tider som gäller för respektive simmare. Vi kommer då också att informera om hur det går till att träna i Södertälje/Sydpoolen.

 

Hur gör man om man inte vill eller kan simma i Södertälje under augusti-september?
Kan man eller vill man inte simma i Södertälje, är man välkommen att vara med på landträningen i närheten av Storvreten eller så är man välkommen tillbaka när vi börjar träna i Storvretsbadet igen.

 

 

Nu när vi vet vilka tider vi har tillgängliga för simträning så kommer styrelsen och tränarna jobba med att planera höstterminens verksamhet. Det innebär att vi i nuläget inte kan ge några fler svar än vad vi beskrivit i texten ovan.  

 

Inför uppstart av respektive grupp skickas inbjudningar och information till simmarna. Nästa allmänna informationstillfälle om höstterminen planeras till mitten av augusti.

 

 

Har du frågor kontakta Linda, ordförande, via ordforande@brss.nu

 

Hälsningar Styrelsen

 

Grattis Lollobelle!
2024-05-18 12:30

Vår tränare Lollobelle tilldelas stipendiet Årets ledare 2024 av Botkyrka kommun. Priset delas ut till en person inom föreningslivet som har utmärkt sig som ledare genom sin förmåga att leda, inspirera och motivera andra, både genom motgångar och framgångar. 

 

Motiveringen till Botkyrkas ledare 2024 lyder: 

Trots att Lollobelle Renlund Nordström är mycket blyg som person så har hon utmärkt sig som ledare genom sin förmåga att leda, inspirera och motivera andra, både genom motgångar och framgångar. Små barn som bara börjar lära sig simma känner sig trygga och uppmuntrade med henne. Hon är inte bara bästa ledare utan värdens snällaste och mest positiva människa, alltid med ett leende på läpparna.

 

Vi är glada att du är tränare i BRSS Lollobelle! Stort grattis!

 

Läs mer om stipendiet:  https://www.botkyrka.se/nyhetsarkiv/nyhetsarkiv/2024-05-17-har-ar-botkyrkas-idrotts--och-kulturstipendier-2024

 

Examenssim på söndag!
2024-05-17 21:27

På söndag är det dags för Examenssim och vi hälsar alla simmare med familjer välkomna till Storvretsbadet! Följande tider gäller:

 • Klockan 15.50 Samling för simmarna hos sin tränare
 • Klockan 16:00 – 16.30 Insim (uppvärmning) inför tävlingen
 • Klockan 16.45 Tävlingsstart
 • Cirka klockan 18:00 Prisutdelning och avslut

Ta kontakt med respektive tränare vid frågor!

 

Vi vill också tacka ICA Maxi Botkyrka som kommer sponsra oss med fika! 

Välkommen till Examenssim 19 maj
2024-04-23 20:31

Botkyrka-Rönninge Simsällskap har glädjen att bjuda in till Examenssim söndagen den 19 maj 2024 i Storvretsbadet. 

 

Examenssim är en intern simtävling där alla simmare från hela klubbens träningsverksamhet kan delta. Ett perfekt tillfälle att prova på hur en tävling går till och även att se och inspireras av klubbens äldre simmare. Alla simmare som deltar i tävlingen får en medalj. Medaljen delas ut i slutet av tävlingen. 

 

BRSS bjuder på fika till självkostnadspris på tävlingen.

 

Grenordning för tävlingen:

 1. 100 Valfritt simsätt
 2. 25 Frisim (crawl)
 3. 50 Fjärilsim
 4. 50 Ryggsim
 5. 50 Frisimsben (med platta)
 6. 50 Frisim (Master, vuxencrawl, föräldrar, gamla simmare)
 7. 25 Valfritt simsätt
 8. 50 Bröstsim
 9. 50 frisim

Anmäl till din tränare om du vill vara med på tävlingen och vad du vill simma (maximalt tre grenar per simmare). Gör din anmälan senast tisdagen den 14/5.

 

Gren nummer 6 är för vuxna, till exempel de som simmar i vuxencrawl, är föräldrar eller gamla simmare. Ta gärna chansen att testa! Till gren nummer 6 är det möjligt att anmäla sig på plats.

 

Tider för Examenssim:

 • Klockan 15.50 Samling för simmarna hos sin tränare
 • Klockan 16:00 – 16.30 Insim (uppvärmning) inför tävlingen
 • Klockan 16.45 Tävlingsstart
 • Cirka klockan 18:00 Prisutdelning och avslut

 

För att kunna genomföra Examensim önskar vi hjälp av vuxna med följande uppgifter:

Fikabord

Minst 3 personer som tillsammans på tiden för Examenssim plockar fram bord, dukar upp fikabröd och drycker (inhandlingen sker av styrelsen), delar ut fika och städar undan efter avslut.

Simtävling

7 personer som kan hjälpa till och ta tid, minst 4 (gärna 7) personer som kan stå vid vändningssidan och hjälpa till vid målgång på 25-metersloppen. Vi går igenom innan tävlingen börjar när man ska trycka på knapparna.

Övrigt stöd som behövs

För genomförandet vill vi också ha hjälp att ställa fram bänkar och stolar samt dra i linor och sätta i tidtagningsplattor. Dessa saker ska även plockas undan efter tävlingen. Dessutom behövs hjälp att se till att slänga skräp och sådant som kan pantas på rätt plats.

 

 

Givetvis går det att kombinera att hjälpa till med att titta på era barn när de simmar.

 

Har du några frågor så hör av dig till kansliet via e-post info@brss.nu

Nyheter från våra grupper
A, B, C-gruppen (under Storvretsbadets renovering), 08/07 08:00 
Medley 1 & 2, 07/10 22:08 
 
Våra sponsorer & Samarbetspartners
Facebook