SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Botkyrka-Rönninge Simsällskap
Välkommen till vår hemsida

Välkommen till Examenssim 19 maj
2024-04-23 20:31

Botkyrka-Rönninge Simsällskap har glädjen att bjuda in till Examenssim söndagen den 19 maj 2024 i Storvretsbadet. 

 

Examenssim är en intern simtävling där alla simmare från hela klubbens träningsverksamhet kan delta. Ett perfekt tillfälle att prova på hur en tävling går till och även att se och inspireras av klubbens äldre simmare. Alla simmare som deltar i tävlingen får en medalj. Medaljen delas ut i slutet av tävlingen. 

 

BRSS bjuder på fika till självkostnadspris på tävlingen.

 

Grenordning för tävlingen:

 1. 100 Valfritt simsätt
 2. 25 Frisim (crawl)
 3. 50 Fjärilsim
 4. 50 Ryggsim
 5. 50 Frisimsben (med platta)
 6. 50 Frisim (Master, vuxencrawl, föräldrar, gamla simmare)
 7. 25 Valfritt simsätt
 8. 50 Bröstsim
 9. 50 frisim

Anmäl till din tränare om du vill vara med på tävlingen och vad du vill simma (maximalt tre grenar per simmare). Gör din anmälan senast tisdagen den 14/5.

 

Gren nummer 6 är för vuxna, till exempel de som simmar i vuxencrawl, är föräldrar eller gamla simmare. Ta gärna chansen att testa! Till gren nummer 6 är det möjligt att anmäla sig på plats.

 

Tider för Examenssim:

 • Klockan 15.50 Samling för simmarna hos sin tränare
 • Klockan 16:00 – 16.30 Insim (uppvärmning) inför tävlingen
 • Klockan 16.45 Tävlingsstart
 • Cirka klockan 18:00 Prisutdelning och avslut

 

För att kunna genomföra Examensim önskar vi hjälp av vuxna med följande uppgifter:

Fikabord

Minst 3 personer som tillsammans på tiden för Examenssim plockar fram bord, dukar upp fikabröd och drycker (inhandlingen sker av styrelsen), delar ut fika och städar undan efter avslut.

Simtävling

7 personer som kan hjälpa till och ta tid, minst 4 (gärna 7) personer som kan stå vid vändningssidan och hjälpa till vid målgång på 25-metersloppen. Vi går igenom innan tävlingen börjar när man ska trycka på knapparna.

Övrigt stöd som behövs

För genomförandet vill vi också ha hjälp att ställa fram bänkar och stolar samt dra i linor och sätta i tidtagningsplattor. Dessa saker ska även plockas undan efter tävlingen. Dessutom behövs hjälp att se till att slänga skräp och sådant som kan pantas på rätt plats.

 

 

Givetvis går det att kombinera att hjälpa till med att titta på era barn när de simmar.

 

Har du några frågor så hör av dig till kansliet via e-post info@brss.nu

Storvretsbadet ska renoveras
2024-04-21 18:00

Även denna sommar ska Storvretsbadet renoveras och stänger därför den 27 maj. Till exempel ska reningsverket i badhuset renoveras vilket medför att vi i BRSS inte kan räkna med att simma under badets stängning. Enligt den information vi fått planerar kommunen att öppna Storvretsbadet i oktober.

 

Vad händer då med vår verksamhet?

I augusti och september kommer vi att få möjlighet att träna tillsammans med Södertälje Simsällskap i Sydpoolen. Hur vi organiserar träningen och vilka tider som blir aktuella vet vi inte ännu. Vi planerar för att simmarna i crawl, medley, C-, B- och A-gruppen ska kunna träna från skolstart. 

 

Plask & Lek, Pingvinen och Fisken samt vuxencrawl planerar vi att starta så snart Storvretsbadet öppnar igen, förhoppningsvis i början av oktober.  

 

De mindre grupperna kommer ha avslutning i samband med att Storvretsbadet stänger.  De äldre grupperna kommer träna några veckor till men vi vet i dagsläget inte var. Tränarna kommer meddela vad som gäller för respektive grupp.  

 

Information om höstterminen kommer så snart vi kan ge något besked. I samband med skolavslutningarna kommer vi att skicka ut en lägesrapport och berätta vad vi vet då.

 

Har du frågor kontakta Linda, ordförande, via ordforande@brss.nu

 

Hälsningar Styrelsen

Nu kan man beställa klubbkläder igen!
2024-03-19 21:35

Vår leverantör av klubbkläder, Klubbtryck, är igång igen med en ny klädleverantör. Utbudet hittar ni på https://www.klubbtryck.se/brss/ eller via länk på startsidan. 

 

 

Badmössor finns att köpa direkt i badet för 120 kr, be er tränare om hjälp!

Inbjudan till årsmöte 2024
2024-02-18 17:20

Tisdag 26 mars klockan 19.00 håller Botkyrka-Rönninge Simsällskap årsmöte. Vi kommer berätta om året som gått och året som kommer. Vi kommer även att välja ordförande, ledamöter och suppleanter till styrelsen samt revisorer och valberedning. Ta chansen att träffa styrelsen och andra medlemmar och ta del av information om vad som är på gång i föreningen. Vi bjuder de som kommer på fika!

 

Agenda och andra handlingar finns att läsa i dokumentarkivet under mappen "Årsmöte 2024".  

 

Har du möjlighet att bidra till föreningens verksamhet genom att ta på dig någon roll i styrelsen så hör gärna av dig till Linda, ordförande, via e-post eller telefon. Alla krafter behövs för att vi ska få en förening som kan ge vattenvana och främja simkunnighet!

 

Välkomna på årsmöte!

Låt oss hjälpas åt!
2024-02-04 14:25

Vårterminen är igång och det känns väldigt roligt att se all aktivitet i simhallen. 

 

Vi har några uppmaningar till alla simmare och medföljande för att allt ska fungera så bra som möjligt när vi är i badet själva eller tillsammans med allmänheten. 

 

 • Respektera skogränsen. Stampa av grus och smuts utanför badet. Ta av skorna vid receptionen/kassan och ställ dem på skohyllorna i omklädningsrummen.
 • Begränsa antalet medföljande vid träning. Kommunen ser helst att det bara är en vuxen som följer med. Vi förstår att ni ibland måste ha syskon eller flera vuxna med, men försök att begränsa så gott det går.
 • När ni kommer till badet så sätt ett "närvaro-streck" på lappen i kassan. Gäller både simmare och medföljande. 
 • All ingång till simhallen sker genom omklädningsrummen.
 • Ingen mat eller fika ska ätas i simhallen eller uppe på hyllan/läktaren. Vid speciella tillfällen kan BRSS göra undantag, till exempel vid avslutningar och tävlingar. 
 • Medföljande får bara använda gymmet när det är öppet för allmänheten. Givetvis betalar man för sin träning på gymmet.
 • I omklädningsrum, i duschen och i simhallen är det skärmförbud. Det gäller även under våra träningar. Tränarna får använda skärm för att bedriva träningen, till exempel rapportera närvaro eller dokumentera träningen.
 • Vi hjälps alla åt att hålla rent och snyggt i simhall, dusch och omklädningsrum.

 

Punkterna ovanför gäller alla träningar. På söndagar ansvarar BRSS för inpassering och städning efter att badet stängt för allmänheten och personalen slutat för dagen. Vi ber därför alla som är i badet på söndagar att vara lite extra noga med att hålla rent och snyggt!

 

Läs mer på kommunens hemsida om Storvretsbadet.

 

Hälsningar BRSS Styrelse

Gott Nytt 2024!
2023-12-27 17:00
Gott Nytt År!

Snart öppnar vi dörren och kliver in i ett nytt år, år 2024. Men innan vi stänger 2023 kan vi blicka tillbaka på ett år som bjudit på mycket glädje och engagemang i både träning och tävling. Under året har vi haft totalt 213 simmare i som mest 23 grupper. Av våra simmare är 53 procent tjejer och 47 procent killar. Under höstterminen utmanades vi av renovering i Storvretsbadet. De äldre grupperna kunde träna på nästan som vanligt men vi kunde inte starta de yngre grupperna förrän i oktober. Det innebar ett litet tapp av simmare som vi hoppas att vi kan hämta igen under kommande år.

 

Under 2024 ska vi fortsätta vårt arbete med att utbilda våra tränare och utveckla BRSS Simlinje. Tränarna utbildas enligt Svensk Simidrotts utbildningstrappa och genomgår HLR-utbildning med regelbundenhet. BRSS Simlinje är ett hjälpmedel för tränarna och vägleder i vad simmarna ska träna på och utveckla i varje grupp.

 

Det är dags att boka plats till vårterminens simgrupper. Har du som medlem inte fått mail så titta i skräppost. Fram till och med den 3 januari har medlemmar företräde och den 4 januari släpps resterande platser till nya simmare. Simmare i medley, vuxencrawl, C-, B- och A-gruppen behöver inte boka plats, ni får kallelse. Vill ni inte behålla platsen tacka nej genom att klicka på länken nästan längst ner i mailet.

 

Vi har inför vårterminen, för första gången sedan 2019, höjt träningsavgifterna. Höjningen är mellan 7,5 och 12,5 procent, vilket blir mellan 100 och 300 kronor beroende på vilken grupp man tränar i. Träningsavgifterna, tillsammans med bidrag från stat och kommun, täcker våra kostnader för hyra av simbassängen, arvoden till våra tränare och startavgifter för tävlingar samt övriga kostnader så som försäkringar, programkostnader och träningsutrustning. Har du frågor kring anmälan eller avgifter så kontakta oss via e-post: info@brss.nu

 

Vi önskar alla simmare med familjer ett Gott Nytt År!

Nyheter från våra grupper
Crawl 1 & 2 & 3, 27/03 10:21 
C-gruppen , 27/03 10:11 
C-gruppen , 06/01 14:06 
Medley 1 & 2, 07/10 22:08 
B-gruppen , 03/10 22:14 
 
Våra sponsorer & Samarbetspartners
Facebook